Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini yoga is  praktisch en zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen in je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – volger van de Sikh levensovertuiging en meester in kundalini yoga en witte trantra – naar het Westen. In 1968 gaf hij voor het eerst in de geschiedenis een kundalini yoga les in het openbaar. Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een kundalini yoga les duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema, de leraar zoekt een kriya en meditatie uit, passend bij dit thema. De structuur van een kundalini yoga is altijd hetzelfde, de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en mediaties zijn. Muziek en het zingen van mantra’s zijn belangrijke onderdelen van een kundalini yoga les. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting mee te bewegen heb je er al profijt van.

Voor onze online lessen ga je naar onze shop en voor maar €40,00 ben je een jaar lid en heb je toegang tot onze live lessen, en kan je de lessen terug kijken wanneer jij maar wil.