Hallo lieve mensen

we gaan weer een nieuwe les beginnen

 

De twee kanten van het donker zijn onze schaduw en het donker.

De schaduw wordt groter door het licht dat er op schijnt wat je ook kan vertalen als dat er wel een bepaalde dosis van bewustzijn nodig is om je schaduwkanten überhaupt te kunnen zien.

Eerst moet je de dingen kunnen herkennen en benoemen je disfunctionele patronen ,hoe we onszelf vaak saboteren We zien onze angst onze woede, onze frustratie en dat vinden we niet fijn!  Dat is de reden dat we het vaak wegduwen en niet willen onderzoeken want dan pas kan je het ook loslaten of beter nog transformeren in andere vormen.

Wat is het nut van het donker ?

Onze eerste kennismaking met het  donker ervaren we als we onze ogen sluiten het  nodigt je uit om diep naar binnen te gaan  ,vervolgens daar te blijven en te doorvoelen wat het voor je betekend het vormloze, het onbekende, het niets, het niet fysieke, het oneindige  het loslaten van zekerheden.

 

Het donker  waar we het als het kwaad zien nodigt ons uit het goede te doen licht te willen zien en uit te dragen, het leven van onszelf en anderen te verlichtten.

Het loslaten van gehechtheid van de fysieke wereld en er tegelijkertijd wel volledig in zijn en er ook van kunnen genieten! Dat is een mooie les.

Sat Nam  Linda