self sensory system

Sat Nam Yogi’s

Dit artikel over het zelf-sensorische systeem, de set waar we de komende weken nog  mee bezig zijn. Het geeft goed weer in welke ontwikkeling we als mens(heid) nu zitten.

Het zelf-sensorische systeem: je beschermende aartsengel
Door Michael Neutrino

“De liefde voor het bestaan, voor ons leven en voor onze ademhaling zal de stroom van de psyche in ons nodig hebben; daarom kunnen we een echte combinatie van zelf in het zelf zijn. En het sensorische systeem dat zich automatisch uit ons zal ontwikkelen, zal onze aartsengel zijn die ons beschermt en verheerlijkt. ”
-Yogi Bhajan 1-8-00

Het zelf-zintuiglijke systeem is de volgende kwantumsprong in de evolutie van de mensheid. Het is alsof we allemaal een upgrade krijgen naar “eerste klas” om onze spirituele reis te verrijken en te verlevendigen. We verschuiven van een mentaal zelfbewustzijnssysteem naar een zelf-sensorisch bewustzijnssysteem.

In de vorige evolutionaire staat gaf mentaal bewustzijn ons het vermogen tot zelfreflectie. We werden ons bewust van onszelf, leerden van onze fouten en ontdekten dat we ons leven konden verbeteren. We zouden de geest kunnen gebruiken om onze beslissingen te nemen en gebruik te maken van vaardigheden zoals logica, strategie en planning.

Mentaal zelfbewustzijn maakte veel energie vrij die voorheen vooral gericht was op overleven. Met dit nieuwe systeem konden we de natuur beheersen, stammen vormen, op één plek blijven en gewassen verbouwen. Dit stelde ons in staat om kunst, taal, cultuur, religie, filosofie en wetenschap na te streven – de basis van onze moderne beschaving.

Op dit punt in onze menselijke geschiedenis hebben we de geest echter zo ver mogelijk gebracht. In deze huidige tijd zal het steeds gevaarlijker worden om je geest te gebruiken om door het leven te navigeren. Het is net als wanneer je leert fietsen en je zijwieltjes gebruikt. Op een gegeven moment zijn de zijwieltjes geen steun meer en worden ze uiteindelijk een gevaar.

Nu gaan we over naar een zelf-zintuiglijk bewustzijnssysteem. We geven in wezen de autoriteit van de geest over aan de ziel. Yogi Bhajan vertelde ons dat de “emoties het zintuiglijke systeem van de ziel zijn” (Aquarian Times, lente 2003). De activiteit van zonnevlammen is als een aanhoudende jackhammer die onze aura binnendringt om ons emotionele lichaam te doen ontwaken. De emoties maken deel uit van dit nieuwe bewustzijnssysteem. Emoties worden een probleem als je er het slachtoffer van bent – heen en weer gaan als een pingpongbal. Je emoties zijn hier om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes voor jou.

Om je emoties op deze manier te gebruiken, moet je mediteren en de adem gebruiken zodat je je emoties kunt observeren en er niet door overweldigd wordt. Je emoties zullen je vertellen wanneer iets “uit” is en niet correct voor je is. U kunt zich bijvoorbeeld boos voelen in een relatie of een baan of door een negatieve gewoonte die niet bij u past. Deze emoties komen van diep in je Zelf om met jou te communiceren – het zelf. “Ja, dit is correct voor mijn evolutie” of “Nee, dit dient mijn evolutie niet.” In het begin zijn mensen echter vaak bezig met het opruimen van begraven emoties uit hun kindertijd en vorige levens voordat hun zelf-sensorische systeem volledig operationeel is.

In het Vissentijdperk hebben we geleerd om onszelf niet te vertrouwen en getraind om onze macht over te dragen aan een uiterlijke autoriteit om ons te vertellen wat we moeten doen. Ons is door onze conditionering ook geleerd om niet op onze gevoelens te vertrouwen – in plaats daarvan op onze logische, rationele geest. Nu is het omgekeerd – je kunt je geest niet meer vertrouwen zoals vroeger – maar je kunt je gevoelens vertrouwen. Je gevoelens zullen steeds intenser worden naarmate we meer het Aquariustijdperk binnengaan.

Dus de verschuiving van mentaal zelfbewustzijn naar zelf-zintuiglijk bewustzijn is als het verschil tussen kijken naar een zwart-witfoto en kijken naar een technische, surround sound 3D IMAX-film in kleur. Het zelf-zintuiglijke systeem stelt je in staat om het leven op zo’n rijk en diep niveau in je op te nemen. Als het leven een weg is, kun je mijlen vooruit kijken, om de hoeken kijken, de omwegen en de doodlopende wegen zien.

Het zelf-zintuiglijke bewustzijnssysteem breidt zich uit buiten het individuele zelf, zodat je een ander echt kunt voelen, zien en kennen als jezelf. Het zelf-zintuiglijke systeem geeft je een echte ervaring van de Aquarius Sutra, “Herken de andere persoon die jij bent” in plaats van alleen maar een mooi geloof om te volgen.

Door dit nieuwe bewustzijnssysteem zul je ervaren dat je niet alleen verbonden bent met elk mens op de planeet, maar ook met de vogels en dieren in het wild, de oceanen, de bomen, het zeeleven en de planeet zelf. Wanneer je iemand anders kwaad doet, zul je op dat moment hetzelfde kwaad voelen. Als je aardig bent voor een ander, zul je diezelfde vriendelijkheid op dat moment voelen. Dit nieuwe zelf-zintuiglijke systeem zal ons samenbrengen als Eén Menselijk Bewustzijn. Dit nieuwe bewustzijnssysteem zal zijn als onze eigen persoonlijke aartsengel die onze onschuld beschermt door met ons te communiceren wanneer iets ‘slecht voelt’ en ons te verheffen wanneer het ‘goed voelt’. Het corrigeren van ons gedrag zal moeiteloos zijn.

Stel je de wereld voor wanneer dit nieuwe bewustzijn volledig online komt. Stel je voor wie je zult worden met dit nieuwe bewustzijn. Je zult die andere persoon diep voelen en kennen als jezelf. Zou je gevoelig, zachtaardig, medelevend, attent, vriendelijk, zorgzaam en liefdevol zijn voor anderen? Dit zijn allemaal kwaliteiten van heiligheid. In het Aquariustijdperk zullen we met dit nieuwe zintuiglijke bewustzijnssysteem leven in een wereld vol prachtige stralende heiligen.

 

Artikel gekopieerd van www.3ho.0rg en is een google vertaling vanuit het Engels.

Dan Nog even deze:

YouTube player

Sat nam

Linda