Lekker en gezond!

                  Onze favoriete recepten

Als het om eten gaat is ons moto dat het gezond en lekker moet zijn. Op deze pagina zullen wij jullie trakteren op onze favoriete recepten, en delen we onze ervaringen met producten/ingrediënten die een grote invloed hebben op  onze gezondheid.  De recepten zullen altijd vegetarisch zijn maar ook vegan uit alle kookstijlen van de wereld. Als gepassioneerd kok is Jan Hidde altijd bezig om iets lekkers op tafel te zetten. Linda is altijd op zoek naar gezonde producten (superfoods) en hoe en wanneer je die gebruikt en waar het goed voor is. Deze combinatie van ons twee maakt dat onze recepten niet alleen heel gezond zijn maar ook erg lekker,

althans dat vinden wij wink

Je zal merken dat wij regelmatig de producten van yoursuper.com gebruiken deze superfood melanges zijn volledig biologisch, vegan, glutenvrij, sojavrij, en suikervrij erg lekker en super gezond!

Met de code RELAX krijg 15% korting op je aankoop!

Vegan Patè

Deze vegan patè is echt super lekker en qua structuur en smaak niet te onderscheiden van een echte patè met 1 theelepel magic mushroom van yoursuper.com erbij krijg je een nog diepere vollere smaak maar ook zonder is hij echt heerlijk op brood of toast. En ook nog eens super makkelijk te maken

Dit heb je nodig:

100 gram walnoten
70 gram zongedroogde tomaten (in olie, of gedroogd en thuis geweekt in water)
30 gram kalamata olijven
5 blaadjes salie
Paar draaien verse peper
3 el water

optioneel 1 theelepel yoursuper Magic Mushroom (Raw Cacao* (Peru), Chaga* (China), Ashwagandha* (India), Reishi* (China), Lucuma* (Peru) and Cinnamon* (India) *= Organic certified)

Alle producten van Yoursuper.com zijn:

Met de code RELAX krijg je 15% korting op al je aankopen bij Yoursuper.com

Alle ingredienten bijelkaar in een kom of mengbeker  en fijnmalen met een staafmixer tot je de gewenste struktuur hebt eventueel een beetje extra water toevoegen om het wat smeuiger te maken. Smullen maar!

Vegetarische Surinaamse roti

Een vegetarische Surinaamse roti velen zullen zeggen dan is het geen roti meer en deze is ook nog eens gemaakt door iemand met non Surinaamse roots! En toch heb ik een heerlijke  vegetarische rotgemaakt. We love it!

Wat heb je nodig:

800 gram aardapels(iets kruimig) in blokjes van +/- 2cm

1 zoete aardapel in blokjes van +/- 2cm

500 gr sperziebonen

4 eieren hard gekookt

2 uien  gesnippert

5 knoflook tenen fijn gesneden

1 rode peper of  gebruik een Madamme Jeanette peper als het Surinaams heet wil maken

1 blikje tomatenpure(70gr)

1 groente bouillion tablet

2 eetlepels roti kruiden (te koop in supermarkt, of  maak zelf een mengsel van komijn, surinaamse kerrie en zoete paprika poeder)

400 ml water

5 a 7 eetlepels plantaardige olie

4 Roti vellen

optioneel Yoursuper.com golden mellow (Turmeric* (India), Ashwagandha* (India), Ginger* (India), Cinnamon* (India), Lucuma* (Peru) and Pepper* (India) *= Organic certified)

Alle producten van Yoursuper.com  zijn:

Met de code RELAX krijg je 15% korting op al je aankopen bij Yoursuper.com

Fruit de uien en de knoflook in de olie, voeg de roti kruiden toe en eventueel het golden mellow melange dan de tomatenpuré en roer dit goed doorelkaar. Nu mag je de aardappel blokjes erbij doen en meng dit ook weer even goed. Voeg  het water toe en de peper gehalveerd met de zaadlijsten verwijderd. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan en zet het vuur lager. Na 5 min doe je de zoete aardappel erbij. Weer 15 min later de sperziebonen laat alles nog ongeveer 10 min door koken tot alles gaar is. Roer nu de gekookte eieren erdoor. Bak de roti vellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer en smullen maar!

De werking van Ashwagandha

Er zijn een aantal ingredienten in yoursuper zitten die erg goed zijn voor je gehele systeem we lichten er nu eentje voor je uit:

Ashwagandha
Ashwagandha (Withania somnifera of winterkers, een plant uit de Solanaceae familie) is een belangrijk kruid binnen de ayurvedische geneeskunde en wordt al duizenden jaren gebruikt. Withanolides zijn de belangrijkste medicinale inhoudsstoffen; ashwagandha bevat van alle planten de grootste en structureel meest diverse verzameling withanolides. Ashwagandha wordt ook wel ‘Indiase’ ginseng of ‘koninklijk kruid’ genoemd omdat de adaptogene eigenschappen van ashwagandha lijken op die van ginseng en het kruid een prominente plaats inneemt in de ayurvedische geneeskunde. Als adaptogeen verhoogt ashwagandha de niet-specifieke weerstand tegen ziekte en lichamelijke en psychische stress (acuut/chronisch). Ashwagandha heeft een brede werking, verbetert de conditie van lichaam en geest en draagt bij aan een gezond en lang leven. Het kruid gaat celveroudering tegen, is goed voor denken en geheugen en heeft onder meer stressverlagende, angstremmende, antidepressieve, neuroprotectieve, ontstekingsremmende, immunomodulerende, antioxidatieve, hormoonregulerende en spierversterkende effecten. De indicaties voor ashwagandha zijn gebaseerd op traditionele toepassingen, preklinische studies en een beperkt aantal klinische studies.

Bron:Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/ashwagandha