About Us

Linda en Jan Hidde

Wij zijn Kundalini Yoga Linda.

En dat zijn Ram Nishan Kaur (Linda) en Jan Hidde Landstra. Kundalini Yoga Linda is ontstaan in Zuid Spanje waar we vanuit Deventer in 2011 zijn neer gestreken en een Restaurant zijn begonnen in Frigiliana. Na een jaar daar begon Linda weer met yoga les geven eerst in de lokale sportschool en later op het strand van Nerja(Burriana Playa). Hier onstond “Beach Yoga Linda” en gaf ze 3 keer per week les op het strand.

In de zomer van 2017 moesten wij weer nieuwe keuzes maken en hebben wij naar 6,5 jaar succes vol een restaurant en yoga bedrijf te hebben gerund ons in januari 2018 weer gevestigd Sambeek.

In Nederland was het al snel duidelijk dat we in de yoga verder zouden gaan en zijn we Kundalini Yoga Linda gestart. Medio 2018 was Linda al weer aan het les geven. En ging daarnaast aan het werk als begeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking. Jan Hidde staat weer in de keuken Boekel en geeft kookworkshops bij de Weijer in Boxmeer.

Linda is ondertussen ook getraind als Business yoga trainer en starten we met de NineMinMax Business yoga trajecten in 2019 in de loop van dit jaar zal ook Jan Hidde een gecertificeerd business yoga trainer zijn.

Het nieuwe jaar gaan we natuurlijk door met onze lessen en organiseren van (dag)retreats/workshops. Maar gaan we ook mooie yoga events organiseren.

Even verder voorstellen

Ram Nishan (Linda)

Ram Nishan Kaur(Linda)

Kundalini Yoga docent, Coach en NineMinMax Business yoga trainer

Hoe het allemaal begon voor mij,

Vanuit een moeilijke gezinssituatie zocht  ik in mijn jeugd een uitlaadklep, en vond deze in muziek maar vooral in dansen, ik ging stiekem in het weekend met mijn beste vriendin op stap

Zonder alcohol en drugs dansten wij aan een stuk door  en kwamen volledig in de flow, voor mij DE FLOW!

Dit was voor mij de eerste ervaring van een gevoel van één zijn met alles en iedereen en werd overspoeld door liefde en compassie en een diep weten dat alles precies goed is zoals het is om onze lessen in het leven te leren. Ik zocht herkenning  en begon te lezen en studeren over yoga en bewust zijn.

Op mijn 18e begon ik  de Hatha Yoga opleiding in Utrecht bij Rob Obermeijer en John Kalse, met name de metafysische leer heeft mijn leven voor altijd veranderd.

In mij was ook iets anders geraakt de passie om te zingen ook al stierf ik duizend doden iedere keer als ik dat podium op moest.

Diep van binnen had ik een sterke behoefte om mij op deze manier te uiten, en na jaren van verschillende succesvolle en minder succesvolle samenwerkingen heb ik deze droom uiteindelijk moeten opgeven. Ik heb dit ervaren als een zeer pijnlijk afscheid als van een dierbare vriend.

Kort daarna maakte ik kennis met Kundalini Yoga en na mijn eerste weerstand (de tulband enzo…) wist ik al snel ik heb mijn pad gevonden.

Jan Hidde

Jan Hidde

Kok, reclame en website beheerder

Toen ik Linda bijna 30 jaar geleden leerde kennen kwam ik ook voor het eerst in aanraking met yoga. Wat ik bij Linda herkende was hoe zij sprak (vanuit de yogafilosofie) het was  wat ik voelde en dacht van hoe het leven in elkaar steekt, maar het duurde toch nog 25 jaar voor dat ik ook gegrepen werd door de yoga in de praktijk

In de tijd daar tussen veel gedaan van ondernemer in de speelgoed branche tot huisman en van woonbegeleider tot restaurant houder de overeenkomst tussen deze is  dat ik al deze dingen met heel veel plezier heb gedaan. Mijn grote passie koken doe ik nog steeds en zal ik naast de yoga blijven doen.

Terug naar de yoga toen Linda op het strand startte met haar lessen ging ik in eerste instantie mee om de yoga matjes te dragen, uiteindelijk mee gaan doen en voelde al snel fysieke verbetering en later de diepere lagen van de Kundalini oefeningen. En kan ik nu niet meer zonder, ik hoop in de loop van dit jaar NineMinMax Business yoga trainer te zijn.